Magunkért Mozgalom program

Bevezető

A rendszerváltás óta eltelt időszakot a magyar társadalom egyre nagyobb része sikertelennek tartja, többen kétségbe is vonják, hogy valóban nevezhetjük-e annak a történéseket. Véleményünk szerint, rendszerváltás ugyan történt, és köszönet ezért az akkori közreműködőknek, mégis az elmúlt közel harminc évben a társadalmi és politikai folyamatok sajnos nem alakultak minden téren optimálisan.

A valódi rendszerváltás azt jelenti, hogy létrejön egy új politikai kultúra, új ország struktúra, megtörténik a hatalmi rendszer átalakítása egy jóléti társadalom állampolgárainak érdekében, a leghatékonyabb működés mellett a legtöbb értéket teremtve, növelve ezzel Magyarország elismertségét hazai és nemzetközi téren egyaránt.

Természetesen a múltat már nem tudjuk megváltoztatni, de a jövőnket igen. Ezt a másfajta, új gondolatiságot és cselekvési tervet foglalja magában ez a politikai program.

Szeretnénk világosan, egyszerűen és érthetően bemutatni azokat a lépéseket és intézkedéseket, amelyek új perspektívát jelentenek majd a teljes magyar társadalom számára.

Tovább a teljes bevezetőhöz →

Oktatási program

 

Egészségügyi program

 

Szociális program

 

 Gazdaságpolitika program

 

Korrupcióellenes program

 

Biztonságpolitikai program

 

Belpolitikai program

 

 Külpolitikai program

 

 Innovációs és tudománypolitikai program

 

 Fenntartható fejlődés és energetikai program

 

Kulturális és egyházpolitikai program

 

Állatvédelmi program

ÖSSZEFOGLALÓ

A politika túlságosan hosszú idő óta csatatér, jellemzője a háborús retorika, mindent áthat a képzelt ellenségek ellen vívott végtelen harc. Mi, a Magunkért Mozgalom, másképp akarunk politizálni, egy új politikai kultúrát kívánunk megteremteni, ahol valóban az EMBER fontos.

A politika a társadalom erőforrásainak menedzselése, a társadalom valóságban létező problémáival, nehézségeivel, lehetőségeivel és céljaival foglalkozik.

Jelen Magyarországon olyan súlyos állapotok uralkodnak több területen, amelyeket azonnal kezelnünk kell. Halaszthatatlan intézkedéseket igényel a szegénység felszámolása, az egészségügy rendbe tétele, az oktatás modernizálása, a nyugdíjrendszer átalakítása és a korrupció megszüntetése.

Megalkottuk a 21. század demokrácia-modelljét, mely megvalósítható, érthető válaszokat és megoldásokat ad ezeknek az égető társadalmi problémáknak a megoldására. Mindezt csak azok tudják megvalósítani, akik tiszta szándékkal, valóban az ország és az itt élő emberek jólétéért akarnak tenni.

Mi, a Magunkért Mozgalom, élére állunk a politika szellemi forradalmának, mert amíg a politika nem változik meg, más sem fog. Készek vagyunk közösen mindenkivel együtt dolgozni egy tiszteségesebb és boldogabb Magyarországért.

TEGYÜNK MAGUNKÉRT!

Megosztás:
Share