Nyuszika sapkája, illetve oltása…

Olvasom a híreket és nyakig süllyedek az értetlenségbe. Lassan akkora a zűrzavar, hogy kibogozni is nehéz, merre van az előre, most éppen oltás ügyben.

Az elmúlt hetekben az oltási könyvvel riogatták a lakosságot, ami a védőoltás burkolt kötelezővé tételét jelentené, ha ennek meglétéhez kötné több vállalat az igénybe vehető szolgáltatását. Minden oltásellenes kommunikáció tilos, szitokszónak számít, akár büntetést is vonhat maga után, ha valaki az oltás ellen propagál.

…és akkor itt a mai friss hír: Gyöngyös polgármestere „suttyomban” beoltatta magát, ezért most mindenki, aki érintett ebben a mérhetetlen súlyosságú ügyben, – beleértve az oltást végző kórház vezetőségét is – komoly retorzióra számíthat. Miközben minél több ember beoltásával kellene foglalkozniuk, várhatóan fegyelmi eljárással töltik majd a következő napjaikat.

Heisz Györgynek ugyan még 9 hónapja hiányzik ahhoz, hogy az előírt veszélyeztetett korosztályba (65 év felett) tartozzon, mégiscsak egy véleményformáló személy, aki nyilvánosan bocsánatot kért, hogy beoltatta magát. Ugye értjük! Nem? Hát akkor vajon mit fog ebből érteni Mari néni; most akkor oltassunk vagy ne oltassunk, miből lesz itt most már nagyobb baj? Talán mindegy is, mindenből.

Duzzad tovább az ügy, este már hivatali visszaélésnek titulálják a gyöngyösi polgármester akcióját, és sorra derülnek ki az újabb, fű alatt beoltott hivatali vezetők nevei. Van, aki már le is mondott azóta a pozíciójáról. Akkora a fennforgás, hogy az összes pártvezetőt körtelefonnal hívja egy riporter, mondjanak véleményt erről a felháborító helyzetről. Nem mondanak, vagyis van, aki politikai küldetéstudatból mégis állást foglal. Este a Híradóban már közvélemény kutatási statisztikák állnak rendelkezésre, mennyien ítélik el ezt a szégyenletes cselekedetet.

Már majdnem azt mondjuk, hogy: – Nahát, azért ez tényleg micsoda dolog! Amikor a Tisztifőorvos Asszony jelenik meg a képernyőn és bejelenti: – A korlátozások csökkentése érdekében elengedhetetlen a tömeges oltás. De persze nincs elég oltóanyag. (ezt már nem ő mondja).

Mert ha lenne, ez az egész szürreális helyzet ki sem alakult volna.

Végül már csak egy kérdés maradt, aki ezért felelős, mikor megy raportra és hova?

Weith Katalin

Megosztás:
Share