Magunkért Közéleti Klub Budapest – 2017. március 2.

„Valódi változásra van szükség 2018-ban! Civil választás 2017!”

A tegnapi budapesti Magunkért Közéleti Klubon, Weith Katalin a Magunkért Mozgalom elnöke elmondta, hogy elkezdték a részvételi demokrácia alapjait lerakni, és a paradigmaváltást elindítani az új politikai kultúra égisze alatt. Pár napon belül elindul, és ingyenesen letölthetővé válik a Magunkért applikáció, mely mind IOS, mind Android alkalmazáson használható, és ezzel az eszközzel napi egy-egy kérdést tudnak feltenni az embereknek. A kérdések és azokra adott válaszok elsősorban az állampolgárok mindennapjaiban megjelenő, szakmapolitikát érintő információkkal szolgálnak.

„A gyakorlatban szeretnénk megmutatni, hogy számunkra valóban fontos az emberek véleménye, és válaszaikat figyelembe véve kívánjuk kidolgozni a programunkat.” (W.K.)

A másik fontos bejelentés a Civil választás 2017. esemény volt, melyet május 28-29-én tervez megszervezni országosan a Magunkért Mozgalom. Új, 106 civil képviselőt keresnek az összes választókörzetben, melyhez hamarosan közzétesznek egy professzionális felhívást. Az „álláskereső” tartalmazza egy modern, kompetens és tisztességes politikus felé az elvárásokat, beleértve az erkölcsi bizonyítványt is. A választás okos eszközökön fog megvalósulni, csak lakcím megadásával, mely alapján az applikáció megadja a választópolgár körzetének jelöltjeit kis bemutatkozó videóval és így könnyen, egy gombnyomással kiválasztható a számára szimpatikus jelölt. A Magunkért nyitott az együttműködésre minden olyan civil és új pártszervezettel, akik egyetértenek a mozgalom kitűzött céljaival és értékrendjével. Az újonnan megválasztott képviselők fél éves próbaidőt kapnak, mely időszak alatt visszahívhatóvá válnak. A végső választási párt – mely bejegyzés alatt áll – nyáron kezd az új képviselőjelöltjeivel országos választási kampányba.

Megosztás:
Share