Magunkért Demokrata Párt kampánynyitó

2017. október 30-án megtartotta kampánynyitó rendezvényét a Magunkért Demokrata Párt.

Ez az a pillanat, amikor a rutinosabb olvasó elnyom egy ásítást, és már megy is, mert elege van a politikából és a kampányokból.

Ezúttal azonban valami másról van szó. Ezt a pártot olyan emberek alapították, akiknek mérhetetlenül elege van az ellenségkeresésből, az indulatokból, a személyeskedő vádaskodásból, az ország ideológiák mentén való darabokra tépéséből, és valami nagyon mást akarnak.

A rendezvény elején levetített kampányfilm esztétikája, szimbolizmusa, mondanivalója jól mutatta, milyen érzékenység és profizmus van ebben a pártban. Az érzékenység a nagy vonalakban ismertetett, a párt weboldalán azóta hozzáférhetővé tett programban is a vezérlő elem.

A rendezvény egészén egyetlen rossz, becsmérlő, vádló szó sem hangzott el senkitől senkivel szemben, nem pattogtak agresszív fenyegetések, nem lettek kijelölve elpusztítandó ellenségek. Még az sem hangzott el, hogy eljött a kormányváltás ideje.

Weith Katalin, a párt elnöke közel ötven perces beszédében ízelítőt adott arról, hogyan is képzelik el az új politikai kultúrát, az új típusú politizálást a gyakorlatban. A program rendszerszemléletet, átgondoltságot, szociális érzékenységet, haladó szellemet, az innováció és a tudomány melletti elkötelezettséget, és mindenekfelett emberszeretetet tükrözött.

A Magunkért Demokrata Párt a politikát a társadalom erőforrásait menedzselő tudománynak tekinti, a politikusokat pedig az erőforrás-menedzsment szakértőinek, akik különleges kiváltságok nélkül, munkát végeznek a nép megbízásából, a népért.

A párt számára a politika nem a választásról, nem a hatalomról, az uralkodásról, a manipulációról, a szimbolikus közügyek fedezetében intézett magánügyekről szól. A politikus feladata az, hogy a megbízása szerinti szakértői munkát végezze legjobb tudása szerint. A tömegek hergelése, mozgósítása, úgynevezett politikai tőke kovácsolása nem feladata.

Weith Katalin, a Magunkért mozgalom és párt alapítója menedzser, filmproducer, politológus és gyógypedagógus, szakértőként részt vett több politikai kampányban a 90-es évek elejétől kezdődően. Politikai alaptézisei ezeken a tapasztalatokon érlelődtek.

A Magunkért Demokrata Párt nem túlhaladta, hanem egyesítette a bal- és jobboldalt, mely így teljessé teszi és egybeolvasztja a korábbi megosztó, féligazságokként működő két eszmerendszert.

A párt nevében a magunkért szó arra utal, hogy együtt, összefogva, magunkért dolgozunk, az országunk felemeléséért, a közös munka eredményei pedig mindnyájunké.

________________

A Magunkért Demokrata Párt értünk, az EMBEREKÉRT, egy boldogabb és tisztességesebb Magyarországért jött létre. Töltsük meg együtt cselekvéssel, szakértelemmel és friss dinamizmussal!

Csatlakozzatok aktivistának, képviselőjelöltnek vagy szakértőnek! Küldjétek tovább ismerősötöknek is, hogy tudják, egy országos mozgalom gyors változtatásra képes, mert együtt MINDENRE KÉPESEK VAGYUNK.

Megosztás:
Share