Augusztus 20. – Weith Katalin ünnepi beszéde

Augusztus 20-a van, az államalapításunk ünnepe. Tiszteletet érzek Szent István király iránt, mert 1000 évvel ezelőtt Európa részévé tette Magyarországot. Ugyanakkor szomorú vagyok, mert ismét elveszni látszik az öröksége.

Miközben többen úgy érzik, hogy nincs okunk az ünneplésre, én MÉGIS azt mondom, legyen a mai nap ÜNNEP, az új jövőnk kezdete.

Kettészakadt, félelem országa lettünk. Csak rajtunk múlik, hogy lássuk a valóságot, hiszen egy erős, büszke és tehetséges nemzet vagyunk. Pontosan tudjuk, hogy mi okozta a kialakult helyzetet.

Mégis köszönet az elődeinknek az elmúlt 27 évért, a pozitív eredményekért, hogy közben felnőttünk és tanulhattunk az ő hibáikból, esendőségükből. Mi már tisztán látjuk, hogy merre vezet az út, hogyan tudunk egy erős, fejlett, jóléti Magyarországot építeni.

Az elmúlt években nagyon sokan elhagyták az országunkat, és most az a mi feladatunk, hogy újra lehetőséget és jövőt mutassunk nekik itthon, hogy ha akarnak, hazatérhessenek közénk.

Be kell látnunk, hogy az elmúlt évtizedekben felesleges ideológiai harcot vívtunk egymással. Mostantól nem lesz erre időnk, mert rengeteg a teendőnk. Nagyon sok ember van ma Magyarországon, aki nem a tehetségének és a szorgalmának megfelelő életszínvonalon él a családjával együtt, és ezen változtatni fogunk.

Az a célunk, hogy MINDENKINEK, aki akar és tud tenni a saját és közössége érdekében, meglegyen erre a lehetősége. Közös ügyünk, amiért mostantól dolgozni fogunk, hogy az emberi méltóságnak megfelelően mindenki teljes, boldog életet élhessen.

Ehhez új, bátor gondolkodásmódra és nyitottságra van szükség, hogy azokkal is tudjunk együttműködni, akikre eddig bizalmatlanul néztünk.

Legyen a mai nap fordulópont és alkossunk EGYSÉGET! Most igazán szükségünk van bölcsességre és összefogásra, hogy egy tettre kész szövetséget hozzunk létre!

Az együttes jólét és az emberi méltóság érdekében össze kell fognunk. Az itt élő emberek élete és jövője bármilyen politikai ideológiánál fontosabb, ezért a morális értékek és a demokratikus intézmények működése érdekében, a jobb és baloldalnak mostantól együtt kell működnie.  Ehhez szükségünk van egy közös egyetértésen nyugvó, megújult, szilárd alapokat biztosító Alkotmányra.

Felkérek minden politikust, országvezetőt és Magyarország valamennyi állampolgárát, hogy közös érdekünkben fogjunk össze és legyen MEGBÉKÉLÉS az országban. Mostantól tartsuk tiszteletben egymást és a közös értékeinket. Óvjuk, vigyázzunk rá és gyarapítsuk mindnyájunk örömére.

Legyen mától Augusztus 20-a egyúttal a MEGBÉKÉLÉS NAPJA, nemzeti ünnepünk.

Az ünnep arra is jó, hogy egy kicsit megálljunk és átgondoljuk, hogy holnaptól, a hétköznapokban mit fogunk másképp tenni.

Teremtsünk egy új jövőképet és ragadjuk meg az alkalmat, hogy valami igazán újat alkossunk!

Egy olyan virágzó Magyarországot, ahol mindenki biztonságban érzi magát, bizalommal van a másik ember iránt, beleszólhat a saját élete alakulásába, másokkal közösségeket hozhat létre, ahol szabadon fejlesztheti a képességeit,  és mindezt egy hozzáértő kormány támogatása mellett teszi.

Részvételi demokráciát akarunk, ahol nem csak négyévente választhatunk, hanem folyamatosan beleszólhatunk, véleményt nyilváníthatunk az életünket érintő kérdésekbe. A képviselőink jó szándékúak, tisztességesek, és a mi megelégedésünk érdekében dolgoznak.

A modern iskolák az életre készítik fel gyermekeinket. A kórházak felszereltek, miközben egyre kevesebb ember szorul ellátásra, mert egészséges, harmonikus életet él fiatal és idős korában egyaránt. Az ország gyarapodik és fejlődik, mert figyelmet fordítunk a kutatásra és fejlesztésre. Virágzik a kultúra és mindenki a saját képességei szerint hozzájárul az ország javainak gyarapításához, amiért elismerésben és megbecsülésben részesül.

Eltökélt szándékunk, hogy Európa szívében megőrizzük, és minden módon megvédjük a kultúránkat és az identitásunkat. Ehhez békében és kölcsönös tiszteletben élünk a környező országokkal, felzárkózunk gazdaság- és életszínvonal tekintetében a Nyugat-európai államokhoz.

Mindezt csak úgy tudjuk elérni, ha Te, Én és Mindnyájan aktívan teszünk a saját életünk érdekében. A győzelem azon múlik, hogy elegen vagyunk, akik hisszük, hogy elérjük a kitűzött célunkat.

Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Hallgass a szívedre és megállíthatatlan leszel.

Ragadjuk meg MA az alkalmat és írjunk együtt történelmet, hogy 1000 év múlva az utódaink büszkén és méltón ünnepeljék Augusztus 20-át, a Megbékélés ünnepét.

Legyen szép az Ünnep, Mindnyájunk Ünnepe! Tegyünk Magunkért és Egymásért, egy tisztességes és boldog Magyarországért!

Megosztás:
Share

1 Comment on "Augusztus 20. – Weith Katalin ünnepi beszéde"

  1. Szép beszéd, -de hallottunk már szebbet is. “A falvaink felvirágoznak” nem lesz szegény, egészséges Magyar élelmiszerrel etetjük az Országunk Népét. Szeretnék segíteni, de majdnem a lehetetlen, hogy siketül. Én a 9600 Mizó Termelők képviselője voltam. Végig harcoltam, mikor azt hittem győztem jött Csányi, és hirtelen lett 12 milliárdja a vásárlásra. A Parasztok agyát megkeverte, a pénzt látva eladtuk MIZÓT. Ami 9550 kis paraszt bánta velem együtt. Kirúgtak mindannyiunkat. Ma a hivatalok utálatát élvezzük, redvásak lettünk, a faluba csak a közmunkás a jó mert támogatást kap a hivatal rájuk. Mit akar maga egy Állam apparátus ellen, erőszak szervezete rafinált és erőszakos. Mi csak arra kellünk, hogy szavazunk, mindegy kire, úgy is Ők nyerik! Én több embert vittem az utakra Csornától Kecskemétig mi értelme? Semmibe vesznek:

Comments are closed.