2. Bátrak vagyunk, akik felvállaljuk a tiszta és törvényes működést, hogy az emberi méltóság égisze alatt helyreállítsuk, és újrateremtsük Magyarország morális értékeit

Szükségesnek tartjuk a valódi demokratikus működés kialakítását, valamint a mindenki számára elfogadható morál és értékrend megteremtését. Az elmúlt évek társadalmi változása, kultúrák mobilitása miatt szükséges a törvényeinket újra értelmezni és újakat alkotni nemzeti kultúránk védelme érdekében.

A törvények tisztelete mellett ugyanilyen fontosnak tartjuk az erkölcsi értékek szabályozó erejét. Egy társadalom akkor erős, és képviseli az emberi méltóságot, ha tagjai a mindennapi érintkezésben, együttélésben olyan morális szabályokat követnek, amelyeket elvárhatnak másoktól is. Az etikus viselkedés alapvető példaképei az ország mindenkori vezetői, akik példamutatásukkal megalapozzák egy ország viselkedési mintáit. Aki a törvényt vagy az elvárt erkölcsi szabályokat megszegi, méltatlan az ország vezetésére. Mozgalmunkkal kezdeményezünk, és szakértők bevonásával megalkotunk egy korszerű Társadalmi Etikai Kódexet, szem előtt tartva hazánk morális hagyományait.

Csatlakozz!

Vissza

hungarian-parliament-335130_19201

Megosztás:
Share